torsdag 8. januar 2015

Buollašat ja viessodoaimmat - Kulde og inneaktiviteter

Nå kommer sola snart tilbake. Men det er ikke enda og januar er vanligvis også en veldig kald måned. Derfor noen inneaktiviteter som kan fremme samisk språkforståelse.

www.ovttas.no er en nettsted hvor det er mulig å finne forskjellige spill, bilder og andre aktiviteter. Skal legge noen lenker her:
Et spill som kan lastes ned på Ipad, Iphone og Android. GIELLA har ikke prøvd denne. Den er gratis.

Et Spill om hunden Cugu, er på nett, fungerer best på datamaskin. CUGU. Instruksjoner blir lest opp på samisk, men noe av instruksjonene er skrevet på svensk. Det er et samisk dialekt fra nord-Sverige. Virker morsom, men er tilpasset barnehagebarn og 1-4 klasse.  

Memmoryspill på nett: Meahcceeallit ja luottat. Denne ligger på sidene til ovttas.no og er helt grei å bruke. Det er bare det ene spillet. Denne kan selvsagt spilles flere ganger. 

Samisk kurs på nett, gratis: Sami languages, krever innlogging med facebook.com konto. De ber da om tilgang til din offentlige profil, dine venner og e-postadresse og hva du har likt av sider. Du kan også lage en egen brukernavn til dette nettstedet. 

Spill for barn og voksne på nett: Niga - Eskuvla, denne virker morsom, med sterke farger og musikk. Instruksjonene blir lest opp på samisk. Med det er ganske lettfattelig, så du kan finne fram ved å se på bildene. 

Nettsted hvor du kan laste ned retteprogram til samisk, samiske bokstaver og ordbøker: divvun.no Retteprogrammet er grei å ha om du skal skrive noe på samisk på Microsoft Word program. Jeg vet ikke om den er tilpasset andre skriveprogrammer.

Lykke til


Og har du andre tips eller noen spørsmål er det bare å sende e-post eller skrive kommentar.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar